Na dražbi bodo ponudili tudi slavne broške, ki so jih nosili liki v Zvedznih stezah. Foto:
Na dražbi bodo ponudili tudi slavne broške, ki so jih nosili liki v Zvedznih stezah. Foto:

Tako osebne predmete Gena Roddenberryja, ki je umrl leta 1991, in njegove žene Majel kot spominke iz snemanja bodo ponudili na dražbi, ki jo med 24. in 27. junijem organizira držbana hiša Julien's v Planet Hollywoodu v Las Vegasu.

Vse skupaj je na dražbi ponudil Roddenberryjev edini sin Rod. Avgusta klani je namreč preminila tudi njegova mati Majel, nato pa se je odločil hišo, v akteri je preživel otroštvo, izprazniti in prodati. "Naša hiša je bila ogromna. Odločil sem se, da prodam vse, kar je v njej, in se podam drugam," je razložil.

Med predmeti na dražbi so tudi projektor, ki ga je uporabljal Roddenberry, ko si je filmske posnetke ogledoval doma, razno pohištvo, celo jedilni pribor, kozarci, klavir, dragoicene slike, knjige itd.

Na prodaj bodo tudi razni dodatki in kostumi, ki so jih uporabili v filmski uspešnici Zvezdne steze, - na primer jopič, ki ga v filmu iz leta 2009 nosil Leonard Nimoy, ki je upodobil lik Spocka. "Ta bo veliko navrgel," je napovedal Paul Walker, ki v Las Vegasu skrbi za klub oboževalcev Zvezdnih stez.

Celotni izkupiček od dražbe bodo namenili dobrodelnim organizacijam, zatrjujejo v dražbeni hiši Julien's, kjer sicer predvidevajo, da bodo največ, 14.000 dolarjev (oz. 11.000 evrov), dobili za motor harley davidson, ki ga je vozil igralec William Shatner.