Ali bi si upali narediti kaj takega? Foto: EPA/Reuters
Ali bi si upali narediti kaj takega? Foto: EPA/Reuters

A čeprav je videti, da pogumni in "nori" udeleženci med ritualom doživljajo neizmerne bolečine, oni pravijo, da temu ni tako.

Med prebadanjem ustne votline z noži, mačetami, sulicami in drugimi ostrimi predmeti naj ne bi občutili nikakršne bolečine. Udeleženci namreč verjamejo, da jih med ritualom spodbujajo bogovi, ki jim dajo nadnaravno moč, zaradi katere ne čutijo nikakršne bolečine. Z obredom ekstremnega prebadanja naj bi se vsi pogumneži očistili slabih duhov, ki jih preganjajo, s tem pa naj bi prinesli srečo svojemu domu.

Med t. i. vegetarijanskim festivalom v tajskem letovišču Phuket pa niso v ospredju ekstremni piercingi, temveč je festival posvečen vegetarijanstvu.

Med festivalom se namreč prebivalci kitajskega rodu držijo stroge desetdnevne vegetarijanske prehrane - abstinenca od mesa in drugih poživil med devetim lunarnim mesecem kitajskega koledarja naj bi jim prinesla veliko zdravja in duševni mir -, na prizorišču praznovanja pa so verniki postavljeni pred dodatni izziv. Na festivalu jim namreč na vsakem koraku ponujajo mesene užitke, kot so meso, alkohol in seks, le najbolj vzdržljivi pa se tem ne prepustijo.