Odkritja spomenika se je udeležilo precej predstavnikov sedme sile. Foto: Reuters
Odkritja spomenika se je udeležilo precej predstavnikov sedme sile. Foto: Reuters

Paul, ki je junija lani postal svetovna senzacija, ko je pravilno napovedoval izide nogometnih tekem Nemčije na svetovnem prvestvu v Južnoafriški republiki, je zaradi starosti poginil nekaj mesecev pozneje, oktobra. Prebivalci Oberhausna, ki so se med svetovnim prvenstvom in po njem po zaslugi svoje hobotnice soočali z valom turistov, so se zdaj odločili preroškemu Paulu pokloniti tudi s spomenikom. Tega so, jasno, postavili v Paulovem domovanju, akvariju Sea Life.

Nima samo spomenika, ampak tudi ulico
Paul, ki je poginil v starosti dveh let in pol, je kmalu po smrti dobil tudi svojo ulico, in sicer na italijanskem otoku Elba. Ulica, ki poteka od konca plaže do mestnega pristanišča, kjer se Paul simbolično ujame v mrežo. Ulica sicer nosi italijansko ime (Via Polpo Paul - Ulica hobotnice Paula), zraven pa je napis tudi v nemščini.

Pravilno napovedal vse izide
Paul, ki se je iz rodne Anglije preselil v Nemčijo, je poleti pravilno napovedal vseh sedem zmagovalcev nogometnih tekem, v katerih je igrala Nemčija, na koncu pa pravilno izbral tudi zmagovalca finalne tekme med Španijo in Nizozemsko.

Vsakič so mu v akvarij spustili dve škatli z različnima zastavama in vedno si je s školjkami postregel iz škatle, katere zastava je po koncu tekme zavihrala najvišje. Pred polfinalom je sicer močno razburil Nemce, ker je izbral špansko škatlo, a tudi takrat je zadel - Španija je res zmagala in pozneje postala tudi svetovni prvak.