"Praksa joge ni v tem, da stojiš na glavi. Praksa joge je zavedanje sebe v prostoru, ki te obdaja. Praksa joge ti dopusti, da zapreš oči in odpreš srce," pravijo organizatorji dogodka. Foto: MMC RTV SLO
Na koncu so skupaj zapeli om

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je kljub ne prav prijaznemu vremenu zbralo nekaj deset ljubiteljev joge, razgrnilo svoje blazine in izvajalo vsak svoje prakse joge. V okviru projekta z naslovom Čuti. Misli. Deluj. želijo namreč opozoriti, da je joga družbena praksa z odgovornimi vrednotami in etiko posameznika oziroma družbe, ki lahko združuje ter znotraj vsakega posameznika premakne svet.

"Učitelji joge različnih stilov in šol smo se združili, ne da bi oglaševali svoje dejavnosti, temveč da tudi mi porinemo naprej družbeni voz aktivne zavesti posameznika in sprememb," so organizatorji zapisali na svoji spletni strani ter ob tem dodali, da je njihovo sporočilo: "Začuti človeka v sebi in ob sebi. Deluj. Deluj odgovorno in sočutno."

Neravnovesje družbe se čuti kot brezbrižnost
Neravnovesje, v katerem je družba, se občuti kot splošna nedejavnost, brezbrižnost, kopičenje materialnih stvari za vsako ceno, iskanje izgovorov, zatekanje v nasilje in prevare, pojasnjujejo organizatorji ter dodajajo, da država izgublja svoj smisel, ljudje pa se počutijo opeharjene, ponižane, razočarane in prepuščene samemu sebi.

Razmere v družbi po njihovem mnenju niso posledica recesije, temveč pasivnosti posameznikov, ki so dopustili, da drugi upravljajo njihova življenja, so še prepričani organizatorji, ki so k sodelovanju privabili tudi ljubitelje joge v Celju in Tuzli.

Čeprav so dopuščali možnost, da bo na ta dan snežilo, deževalo, pihalo, so tisti trenutek, ko so razgrnili svoje blazine, vremenske vplive odmislili. In na koncu se je ob skupnem petju om po dolgem času tudi v prestolnici pokazalo sonce.

Na koncu so skupaj zapeli om