Brezhlačneži so pritegnili marsikateri začuden pogled in prizanesljiv nasmešek mimoidočih ter drugih potnikov. Foto: Reuters
Brezhlačneži so pritegnili marsikateri začuden pogled in prizanesljiv nasmešek mimoidočih ter drugih potnikov. Foto: Reuters

Približno 3.000 Newyorčanov je v nedeljo precej šokiralo nepoučene potnike na podzemnem vlaku, saj so se na pot odpravili kar - brez hlač!

A ni šlo za skupinsko pozabljivost, brezhlačneži so le sodelovali na že tradicionalnem, devetem dnevu brez hlač na podzemni železnici, ki ga je pripravila organizacija Improv Everywhere, ki ima za svoje poslanstvo to, da povzroča "scene" in zbuja smeh med mimoidočimi na javnih krajih.

Po ocenah organizacije se je letošnjemu dogodku pridružilo rekordnih 3.000 sodelujočih, ki so se zbrali na različnih točkah, se nato podali na vožnjo s podzemno železnico, na koncu pa so se še pozabavali na postaji Union Square.

Dan brez hlač se že širi po svetu
Dan brez hlač se je sicer v devetih letih razširil že na 44 mest po svetu - med drugim so se brez hlač s tistim javnim prevozom, ki ga pač imajo (podzemna železnica, avtobus, trolejbus ipd.), vozili v Buenos Airesu, Amsterdamu, Lizboni, Seulu, Sydneyju in Montrealu.

Videoutrinki z dneva brez hlač na podzemni železnici 2009