Ljubljana iz zraka. Foto: Ergo Zjeci
Ljubljana iz zraka. Foto: Ergo Zjeci
false
Praznični utrip v Mariboru. Foto: Twitter Slovenia Tourism
Prižig lučk v Ljubljani in Mariboru

V Ljubljani so teden prej kot po navadi prižgali praznično osvetlitev mesta. Ob 17.15 jo je na Prešernovem trgu župan Zoran Janković prižgal skupaj z veleposlanico Češke Vero Zemanovo.

Ljubljanski župan je praznično osvetlitev prestolnice prižgal skupaj s češko veleposlanico, saj je veleposlaništvo Ljubljani podarilo približno 20 metrov visoko smreko, postavljeno na Prešernovem trgu, ki bo okrašena s približno desetimi kilometri luči. Prestolnico pa letos krasi skupno 64 kilometrov svetlobnih skulptur. Skupaj s prižigom prazničnih luči se v mestu začenjata tudi praznični sejem in drugo veselo dogajanje.


Prižig luči tudi v Mariboru

Praznično podobo je dobil tudi Maribor, saj se je s slovesnim prižigom lučk pred prvo gimnazijo začel letošnji Čarobni december. Zavod za turizem Maribor - Pohorje obljublja bogat program vse do velikega javnega silvestrovanja na Trgu Leona Štuklja. Pestremu dogajanju bodo svoje dodali tudi v Narodnem domu, ki znova pripravlja Vilinsko mesto.

Praznične luči bodo v prihodnjih dneh in tednih prižgali tudi po drugih slovenskih mestih in krajih. Med drugim se bo v Celju s prazničnim prižigom luči in koncertom sklop prireditev Pravljičnega Celja 2015 začel to nedeljo. V Novem mestu pa so prižig praznične osvetlitve napovedali za 5. december, medtem ko bodo praznično dogajanje tam začeli že dan prej.


Prižig lučk v Ljubljani in Mariboru