V Kopru se je zbralo več tisoč obiskovalcev - privabila jih je hrana, natančneje sladke dobrote.  Na največji slovenski kulinarični prireditvi  Sladka Istra je vse sladkosnede navdušila raznovrstna ponudbo peciv, čokolade, pa tudi vin. Foto: BoBo
V Kopru se je zbralo več tisoč obiskovalcev - privabila jih je hrana, natančneje sladke dobrote. Na največji slovenski kulinarični prireditvi Sladka Istra je vse sladkosnede navdušila raznovrstna ponudbo peciv, čokolade, pa tudi vin. Foto: BoBo
Vse sladke poti vodijo v Koper

Mednarodni festival sladkih izdelkov in sladic, ki s sloganom Kdor se v Kopru smeje, se najslajše smeje vabi obiskovalce na Obalo, letos premierno predstavlja Deželo čokolade. Bogat program delavnic in spremljevalnih dogodkov bodo v nedeljo tako sklenili s pet metrov dolgo čokoladno torto velikanko.

Vsak ponudnik na prireditvi predstavlja več vrst sladkih izdelkov, ki jih obiskovalci lahko okušajo v zameno za kupljen degustacijski kupon, ali pa se odločijo tudi za nakupe večjih količin sladkih izdelkov.

Naj torta, najizvirnejša sladica, stand up
Vzporedno z raznoliko ponudbo na prodajnih mestih Sladka Istra ponuja delavnice, strokovna vodenja in predavanja, bogat kulturni program ter številne spremljevalne dejavnosti. Strokovno najpomembnejši del festivala so natečaji Najizvirnejša sladica Istre, Muškat Sladke Istre in Naj torta Sladke Istre. Del prireditve Sladka Istra je že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra, letošnja novost pa je Sladki stand up natečaj - Nasmej se sladko.

Mednarodni festival sladkih izdelkov in sladic je največja kulinarična prireditev v Sloveniji in predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju slaščičarstva in izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih sladkih izdelkov.

Vse sladke poti vodijo v Koper