Žirafja brejost traja 15 mesecev, mladič pa ob skotitvi tehta okoli 70 kilogramov, v višino pa meri dva metra. Foto: Reuters
Žirafja brejost traja 15 mesecev, mladič pa ob skotitvi tehta okoli 70 kilogramov, v višino pa meri dva metra. Foto: Reuters

15-letna April in njen partner Oliver v živalskem vrtu v zvezni državi New York sta se razveselila mladička. Osebje živalskega vrta se je že pred meseci odločilo, da bo dogajanje v njenem domovanju v času brejosti prenašalo po spletu. Njihovo zamisel so gledalci z navdušenjem sprejeli, saj si je neposredni prenos vsaj za trenutek ogledalo več deset milijonov ljudi.

A kmalu zatem je YouTube dobil pritožbo neke skupine za zaščito živali, ki se je nad prenosom pritožila, saj naj bi šlo za preveč eksplicitno vsebino, ki krši pravila glede golote. Po pritožbi tako živalskega vrta, ki je avtor neposrednega prenosa, kot tudi številnih uporabnikov YouTuba so na portalu ugotovili, da so z umikom videa storili napako ter prenos znova vzpostavili.

Razveselili so se naraščaja
Kotitev mladička je v zadnjih urah v živo spremljalo več milijonov ljudi. "Imamo mladička! Vse je potekalo točno tako, kot bi moralo," je dejal lastnik vrta Jordan Patch. Spol mladička sicer še ni znan, sama kotitev pa je potekala več ur.

Zjutraj po našem času je Patch na Facebooku pojasnil, da se kotitev začenja: "Odpovejte vse svoje načrte, našemu vrtu se bo pridružila še ena žirafa!" Žirafja brejost sicer traja 15 mesecev in Aprilina je bila še skoraj dva meseca daljša, kot bi predvidoma morala biti. To je prvi mladič za Oliverja ter četrti za April, ki do zdaj med brejostjo ali po skotitvi še nobenega ni izgubila, še poroča BBC.