Britanska kraljica je v življenju pozirala že za nešteto portretov, toda za takega še ne. Foto: EPA
Britanska kraljica je v življenju pozirala že za nešteto portretov, toda za takega še ne. Foto: EPA

Navdih je našel v uradnih naslikanih portretih iz 17. stoletja, na katerih so želeli s črnim ozadjem še bolj poudariti razkošna kraljevska oblačila, Rittson Thomas pa je poleg tega uporabil še sodobno zrcalno napravo, ki portretiranca pokaže s štirih strani - od spredaj in zadaj ter iz obeh profilov.

Iz Buckinghamske palače so že vnaprej na ogled poslali tri tovrstne portrete - kraljica Elizabeta II. nosi obleko svoje osebne oblikovalke Angele Kelly, princ William uniformo, Camilla, vojvodinja Cornwallska, pa belo večerno toaleto.

Večletni projekt
Tem se bodo na razstavi, ki bo od 19. avgusta do 19. septembra na ogled v londonski galeriji Eleven, pridružile še druge fotografije članov kraljeve družine, ki jih je posnel Rittson Thomas, ki je projekt pripravljal vse od leta 2012.

"Bilo mi je v čast fotografirati njeno veličanstvo in druge člane kraljeve družine ter ob tem združiti tradicijo kraljevskega življenja in sodobnega fotografskega sloga," je fotograf povedal o prihajajoči razstavi 50 uradnih portretov. "Upam, da bodo ljudje tako uživali pri ogledu teh fotografij, kot sem užival jaz, ko sem jih snemal," je dodal.