Prvi par ZDA pred praznično okrašeno Belo hišo. Foto: Reuters
Prvi par ZDA pred praznično okrašeno Belo hišo. Foto: Reuters

Trumpova je Belo hišo za nekaj dni spremenila v pravo hišo duhov: s kupom buč pred vhodom, belimi stebri, oblečenimi v prevleko suhega koruznega ličja in slame, ter orjaškim napisom "noč čarovnic" nad glavnim vhodom.

Dekoracijo je dopolnjevala umetna megla, izrezljane in razsvetljene buče, goste pa je v notranjosti stavbe pričakala oranžna preproga.

Prvi par ZDA je že v nedeljo gostil tradicionalno zabavo za noč čarovnic, ko sta v Belo hišo povabila otroke vojaških družin in jim osebno razdeljevala sladkarije – in to v škatlicah z napisom "Narejeno v Ameriki" ("Made in America").

Trumpova, za katera je to druga noč čarovnic v Beli hiši, se – za razliko od otrok, ki sta jih gostila – sicer nista našemila, Melania pa je za to priložnost oblekla 4.000 dolarjev vreden volnen rumeno-črn karirasti plašč italijanskega oblikovalca Bottega Veneta.

Videz je dopolnila s črnimi petami iz semiša svojega priljubljenega Manola Blahnika – prva dama ima to znamko čevljev v tako rekoč vseh odtenkih, da se ujemajo z njeno garderobo.