Nekatere feministke v ZDA so že dvignile glas proti tej 'pogruntavščini', češ da le še poudarja vlogo žensk v moških športih: lahko igrate tudi ve, a le, če ste lepe in zapeljive. Foto: Reuters
Nekatere feministke v ZDA so že dvignile glas proti tej 'pogruntavščini', češ da le še poudarja vlogo žensk v moških športih: lahko igrate tudi ve, a le, če ste lepe in zapeljive. Foto: Reuters
Ameriški nogomet
Dekleta zavzeto vadijo, obenem pa se bojijo, da bodo staknile kakšno grdo modrico, ki bo uničila fotografijo. Foto: Reuters

Ekipa sedmih, skrbno naličenih deklet, v kateri bi vsaj polovica igralk brez težav dobila tudi delo manekenke, nasproti še eni prav takšni ekipi. San Diego Seduction proti Los Angeles Temptation. Zapeljevalke proti skušnjavkam, torej. Zanimanje medijev je seveda ogromno in prav v tem grmu tiči zajec ustanovitve čisto zaresne lige s kraticami LFL - Lingerie Football League ali po slovensko - Nogometna liga v spodnjem perilu.

Seks se še vedno prodaja ...
Ideja za ligo, ki se je s prvim dvobojem začela v petek, v kateri bi zapeljiva in pomanjkljivo oblečena dekleta igrala ameriški nogomet, je zrasla lani med Superbowlom, ko so v premoru med polčasoma za dvigovanje temperature in napetosti izvedli žensko revijalno tekmo, v kateri so dekleta imela na sebi le nekaj krpic. Testosteron se je dvignil, fotografi so pritiskali na sprožilec kot nori - in zdaj so dekleta dobila čisto pravo ligaško tekmovanje.

V ligi tekmuje deset ekip, na igrišču pa se hkrati meri sedem igralk proti sedmim. Skrbno je seveda predpisana tudi oprema - modrčki, vroče hlačke, prosojna oblačila, veliko kože. In nato se 14-terica tako oblečenih lepotic bori za eno žogo. Telesnih stikov je seveda ogromno, dotikov cel kup.

Športnice ... ne škodi pa, da so tudi lepe
Ustanovitelj lige Mitch Mortaza je novost označil za "Disneyland za oboževalce ameriškega nogometa", dekleta pa so pri svojem "delu" presenetljivo zelo resna. "Seveda želimo biti videti privlačne, a ko smo na igrišču, imamo v glavi le zmago. Smo prave športnice, ameriški nogomet obvladamo," je dejala ena izmed njih. A na vprašanje, zakaj je treba torej igrati v takšni opravi, je priznala: "Drugače nas ne bi nihče gledal ..."

V fotogaleriji si oglejte treninge deklet iz ekipe Miami Caliente (Vroči Miami) in Chicago Bliss (Čikaška blaženost), v videu pa priprave deklet iz ekip San Diego Seduction (Zapeljivke iz San Diega) in prenos prve tekme v sezoni.