Zavrtite časovni stroj in se prepustite nostalgiji. Foto: BoBo
Zavrtite časovni stroj in se prepustite nostalgiji. Foto: BoBo

Kot so sporočili organizatorji festivala v sklopu Vinskega sejma na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, je prvič na ogled izvirna starinska trgovina z mešanim blagom, ki je bila v uporabi od konca 19. stoletja do leta 1948.

V njej so se znašli izdelki iz tistega obdobja, kot so starinska blagajna, tehtnica, bomboni, keksi, marmelade, kava, kozmetika, oblačila in obutev, sesalci, televizorji, radijski aparati, pa tudi reklamne table in plakati iz tistega časa.

Obiskovalci si lahko ogledajo starinsko družabno sobo in kavarno ter marketinški muzej z muzejsko zbirko blagovnih znamk, ki so zaznamovale slovenski in nekdanji jugoslovanski trg. Med drugim je razstavljena tudi starinska Petrolova bencinska črpalka z izdelki, ki so se v takratnem obdobju prodajali na črpalkah.

Tradicionalno so na prireditvi na ogled starodobni avtomobili, obiskovalci bodo videli tudi stara kolesa, vespe in skuterje ter stare otroške igrače in vozičke. V sklopu festivala bodo potekali tudi bolšji sejem in koncerti ter plesni dogodki.

Oglejte si nekaj nostalgičnih utrinkov z Gospodarskega razstavišča.