Znamko je po fotografiji Aleša Fevžerja oblikoval Borut Bončina, njena nominalna vrednost bo 1,26 evra. Foto: Pošta Slovenije
Znamko je po fotografiji Aleša Fevžerja oblikoval Borut Bončina, njena nominalna vrednost bo 1,26 evra. Foto: Pošta Slovenije

samostojno Slovenijo. Zdaj ima svojo tudi Tina Trstenjak.

Pošta Slovenije je z Judo klubom Celje in Filatelistično zvezo Slovenije v Celju pripravila promocijo priložnostne poštne znamke, ki jo bo v petek izdala v počastitev zlate olimpijke Tine Trstenjak. Judoistka je povedala, da je zelo počaščena ob tej potezi Pošte Slovenije, in ji je izrazila svojo hvaležnost.

Na poštnih znamkah so od slovenskih vrhunskih športnikov že zlati Iztok Čop in Luka Špik, Rajmond Debevec, Primož Kozmus, Tina Maze ter Urška Žolnir, pa tudi bronasta junakinja Petra Majdič.

Kot je ob promociji povedal generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak, se skupini zlatih olimpijcev na znamkah pridružuje še Trstenjakova z osvojeno zlato olimpijsko kolajno za Slovenijo na letošnjih igrah v Riu.

Priložnostna poštna znamka Trstenjakove bo izšla v petek, skupaj s preostalimi znamkami
septembrskega izida. Znamko je po fotografiji Aleša Fevžerja oblikoval Borut Bončina, njena nominalna vrednost bo 1,26 evra. Ob znamki bo Pošta Slovenije izdala tudi ovitek prvega dne, na pošti 3101 Celje pa bo v uporabi tudi poseben priložnostni poštni žig.

Celjski župan Bojan Šrot je trenerju judoistov Marjanu Fabjanu že vročil zbirko posebnih znamk.