Skakalec prileti na gladino Soče z veliko hitrostjo. Foto: BoBo
Skakalec prileti na gladino Soče z veliko hitrostjo. Foto: BoBo
Znova spektakularni skoki v Sočo

Atraktivni skoki z mostu v Sočo so privabili okoli 1.000 gledalcev, ki so z ovacijami pospremili pogumne tekmovalce, ki so se z višine 17 metrov pognali v globine Soče.

Pogum so pokazali tudi mladi nadobudni športniki, ki so, še preden so skočili v reko, na posebnih delavnicah nabirali znanje o skokih - mladi skakalci so skočili z višine 4,5 metra.

V Kanalu je bilo že od jutranjih ur na tržnici mogoče kupiti domače izdelke in pridelke, dopoldne pa je na bližnje parkirišče prišel sprevod starodobnih vozil, prizorišče je preletel tudi pilot akrobatskega letala, zvečer pa sledita razglasitev zmagovalcev v skokih v vodo in še izbor za mis Soče.

Most že od nekdaj privlačil skakalce
Lega Kanala na kanjonu reke Soče in slikovit most, ki povezuje oba bregova reke, že od nekdaj izzivata domače in tuje skakalce, da preizkusijo svojo spretnost in hrabrost ter se poženejo z mostu v smaragdno globino reke Soče.

Leta 1988 so proslavo ob zadnji vožnji muzejskega vlaka obogatili s skoki z mostu, ki so že naslednje leto postali uradna prireditev. Od takrat so skoke z mosta priredili skoraj vsako leto. Prireditev je leta 1991 odpadla zaradi vojne, leta 1999 je pod most naneslo veliko količino gramoza in so skoke zaradi varnosti izvedli z znižanega odskočišča, leta 2002 skokov zaradi dežja niso izvedli, leta 2007 pa so jih zaradi spremenjene globine reke izpeljali s skakalnice na levem bregu Soče.

Znova spektakularni skoki v Sočo