Bistri Jack Russell terier je bil ob tej priložnosti dobesedno zvezda dneva, saj so v Los Angelesu v ponedeljek praznovali Uggiejev dan. Foto: EPA
Bistri Jack Russell terier je bil ob tej priložnosti dobesedno zvezda dneva, saj so v Los Angelesu v ponedeljek praznovali Uggiejev dan. Foto: EPA

Njegov trener Omar Van Muller je izkoristil pozornost medijev za poziv ljudem, naj posvajajo pse. Kot je povedal, je tudi Uggie posvojenec. "Če posvojite psa, pa čeprav mu ne bo uspelo zgraditi filmske kariere, bo gotovo velik zvezdnik v vašem domu," je dodal.

Slavni Jack Russell terier se je na slovesnosti tudi poslovil od šovbiznisa, saj odhaja v pokoj. Kot je povedal Van Muller, bo njegov varovanec še naprej nastopal na dobrodelnih dogodkih in na drugih prireditvah, le s platen se umika.

Pasjega zvezdnika so pred Graumanovo kitajsko gledališče pripeljali z gasilskim vozilom, nosil je ovratnico z zlato pentljo, nato pa se je posladkal s torto v obliki gasilskega hidranta. Ves čas je vzorno poziral fotografom in oboževalcem, ki so ga prišli pozdravit.
Njegova pasja zvezdniška gosta sta bila mična Lassie in postavni Rin Tin Tin, prišel je tudi igralec iz Umetnika Ken Davitian.

Kot so zapisali pri reviji Time, je bila ceremonija za Uggieja precej naporna, saj se je moral poleg podpisovanja DVD-jev s tacami ukvarjati z veliko množico ljudi, pa še vroče mu je bilo pod poletnim soncem.

Uggie je zdaj zacementiran v družbi filmskih zvezdnikov, ki so na tem kraju pustili svoje odtise. Med njimi so tudi Johnny Depp, George Clooney, Marilyn Monroe ...