Rusko stranišče za dva. Foto: Twitter/Steve Rosenberg/BBC
Rusko stranišče za dva. Foto: Twitter/Steve Rosenberg/BBC

Vsak, ki je že kdaj obiskal Rusijo, ve, da tamkajšnja stranišča niso nujno takšna, kot smo jih vajeni doma. Nekakšne keramične luknje v tleh so (sploh, ko gre za javna stranišča) nekaj povsem običajnega. Če po naključju le naletiš na klasično straniščno školjko, pa se ne gre čuditi, če je kje v bližini napis "Prosimo, da ne stopate na školjko".

Očitno želijo Rusi vtis o svojih slabih straniščih pred olimpijskimi igrami v Sočiju popraviti, saj so v smučarskem središču za biatlon in tek na smučeh vgradili kar po dve straniščni školjki v enem prostoru. Fotografijo je pred dvema dnema na svojem profilu na Twitterju objavil moskovski dopisnik BBC-ja, Steve Rosenberg.

S tem je sprožil pravi plaz šal na račun Rusov. Od šaljivih "ugibanj", ali ni dvojno stranišče morda namenjeno najslavnejšemu ruskemu tandemu - predsedniku Vladimirju Putinu in premierju Dmitriju Medvedjevu -, do mnenj, da so stranišča postavljena v parih zato, da se bo (ob ostrih varnostnih ukrepih) vsakomur tudi tam, kamor gre načeloma še cesar sam, "pridružil" varnostnik.

Ni trajalo dolgo, pa so na BBC-ju že izbrskali tudi fotografijo iz lanskega leta, ki kaže, kako je bilo videti skupinsko stranišče na poletni univerzijadi v Kazanu. Več v spodnjih tvitih.