Številni homoseksualni pari, ki so Hvar obiskali v prejšnjih letih, so navdušeni nad prijateljskim odzivom otoških prebivalcev. Foto: EPA
Številni homoseksualni pari, ki so Hvar obiskali v prejšnjih letih, so navdušeni nad prijateljskim odzivom otoških prebivalcev. Foto: EPA
Hvarčani so nad geji zelo navdušeni, saj so dobri turisti. Foto: reuters

Takrat se bo tam odvijala zabava z naslovom "Šport, plaže in zabava gejev". Za prireditev vlada veliko zanimanje, saj so vse sobe v tistem tednu v hvarskem hotelu Croatia že rezervirane.

Vsi tisti homoseksualni pari, ki niso uspeli dobiti hotelskih sob, pa že vneto iščejo zasebne apartmaje. Kar nekaj udeležencev bo bivalo tudi na svojih luksuznih jahtah, zasidranih pred otokom.

Za celotedenski aranžma, ki vključuje letalsko karto na relaciji Pariz-Split-Pariz, sedem nočitev v hotelu in spremljevalni program je treba odšteti 540 evrov na osebo.

Spolna usmerjenost turistov ni pomembna
Mnenje Hvarčanov o avgustovski homoseksualni zabavi je enotno: "Naj pridejo. Dokler plačajo, je vse v redu."

"Na njih je treba gledati kot na vse druge turiste. Živimo v svetu, ki je poln drugačnosti, in to moramo sprejeti. Poleg tega so homoseksualci zelo dobri turisti. Svoja najljubša letovišča imajo ponekod v Grčiji, Španji, Franciji. Le zakaj tudi Hvar ne bi postal eno izmed njih?" je dejal Veljko Visković iz Turističnega društva Hvar.

Njegove besede se bodo mogoče celo uresničile, saj številni homoseksualni pari, ki so Hvar obiskali v prejšnjih letih, trdijo, da jih je presenetil prijateljski odziv otoških prebivalcev in dejstvo, da se bodo lahko v nočnih klubih zabavali brez strahu.