Kot je videti na posnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je 26-letni Kolašinac, ki je znan tudi pod vzdevkom The Tank, izstopil iz avta in se z golimi pestmi neustrašno pognal nad napadalca, ki sta pobegnila.

Iz Arsenala so novico že potrdili in obenem dodali, da sta nogometaša nepoškodovana in dobro.

Tudi policija je potrdila, da je dobila prijavo napada. "Dobili smo prijavo, da so napadalci na motorju skušali oropati moškega, ki je vozil avtomobil. Voznik in njegov sopotnik nista bila poškodovana in sta prišla v bližnjo restavracijo v Golders Greenu, kjer sta govorila s policisti. Za zdaj še ni bilo aretacij, preiskava pa poteka," je povedala tiskovna predstavnica londonske policije.

Ena izmed prič je za britanski Daily Mail povedala, da je bil Özil videti popolnoma prestrašen, kot bi bil vsakdo, ki bi ga preganjali moški z noži: "Videti je bilo, kot da teče za svoje življenje."

To sicer ni bil prvi oborožen napad na nogometaše na ulicah britanske prestolnice. Leta 2016 so z orožjem grozili Andyju Carrollu, ko je bil ta nekdanji igralec West Hama na poti s treninga.

Na poroki Kolašinac in Erdogan
Mesut in Sead sta sicer velika prijatelja od malih nog, kar je nemški reprezentant pokazal tudi na Instagramu pred enim mesecem, ko je tam delil enega redkih utrinkov s svoje poroke – na fotografiji nogometaš in nekdanja mis Turčije Amine Gulse pozirata s Seadom in njegovo ženo Bello. A Nemec turških korenin ni izbral Kolašinca za pričo, temveč turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana.