50-letna Britanka Jody Thompson je pred meseci sodelovala v kvizu na spletni strani Goop, podjetja nekdanje igralke, zdaj pa svetovalke za dobro počutje Gwyneth Palthrow, in za nagrado dobila svečo, ki je zaradi svojega nenavadnega imena že pred časom pritegnila kar nekaj pozornosti in zato tudi kupcev.

Sveča, ki bi skoraj zanetila požar. Foto: Goop
Sveča, ki bi skoraj zanetila požar. Foto: Goop

Hollywoodska zvezdnica svečo opisuje kot "nenavadno, božansko, seksi in čudovito nenavadno", a Thompsonova si pod tem opisom gotovo ni predstavljala tistega, kar se je zgodilo, ko si je nekega večera svečo tudi prižgala. Najprej je iz steklenega kozarca, v katerem je bil vosek, švignil približno pol metra visok plamen, nato pa je "sveča dobesedno eksplodirala, koščki so leteli vsepovsod, iz kozarca so švigali plameni", je dogodek za tabloid Sun opisala Britanka.

"Še nikoli nisem videla česa takšnega. Celotna stvar je kar žarela, kozarec je bil prevroč, da bi ga sploh umaknila. Soba je bila, kot da bi vstopila v pekel," je še razložila in dodala, da sta s partnerjem nato počasi ogenj vendarle pogasila in "svečo vrgla ven".

Thompsonova je ob tem priznala, da so bili trenutki, ko je gledala, kako sveča gori, sicer strašni, a po drugi strani ima zdaj na zalogi dobro zgodbo: "Če pomislim, da je v moji dnevni sobi eksplodirala sveča Gwynethine vagine, je vse skupaj kar smešno."

Sveča za 75 dolarjev

Svečo za 75 ameriških dolarjev je Gwyneth Palthrow predstavila januarja lani. Izdelek je delo butične znamke dišav Heretic, do njega pa je privedla šala med parfumerjem Douglasom Littlom in Gwyneth, ko sta skupaj razvijala novo dišavo. Dvojec je preizkušal dišave, ko je igralka ob eni izustila: "Ufff ... ta ima vonj po vagini."

Čeprav podjetje na koncu ni ustekleničilo vonja v parfum, pa je dvojec menil, da bi bil "popoln kot sveča", navaja opis izdelka na spletni strani. Dišava vsebuje mešanico geranije, bergamotke in cedre z dodatkom vrtnic damaščank in semena mošusa. Prvih nekaj mesecev je bil izdelek – najbrž tudi zaradi vpadljivega imena – na spletni strani Goopa razprodan.