38-letni Nemec je sprejel dobrodelni izziv, ki ga je bil prisiljen v karanteni prilagoditi razmeram v svojem španskem domu. V bazenu je preplaval 4,8 kilometra, na sobnem kolesu je prekolesaril 180 kilometrov in na tekalni stezi pretekel maratonsko razdaljo. Za vse skupaj je potreboval 8 ur, 33 minut in 38 sekund.

Triatlona se je lotil v sodelovanju s fundacijo 'Laureus Sport for Good' in projektom Tri@home, ki bosta zbrani denar namenila zdravstvenim delavcem v njegovem rodnem Kölnu in Gironi.

Sorodna novica Dobrodelni hišni Ironman s kavo med menjavo

Med podvigom so ga spodbujali številni znani športniki in prijatelji. Imel je svojega didžeja, ki mu je dajal ritem, med drugimi pa se je pogovarjal z Borisom Beckerjem, Felixom Neureutherjem in Fabianom Cancellaro.

38-letni Frodeno je imel na domačem terenu popolno podporo; žena Emma, ki je tako kot on olimpijska prvakinja v triatlonu, ga je oskrbela z vsemi potrebnimi pripomočki in dopolnili.

"To je bil prvi ironman, na katerem sem zaužil več kalorij, kot sem ji porabil," je povedal. "Nori časi terjajo nore ideje. Hvala ekipi, ki je poskrbela za to, hvala vsem za donacije, pomoč bomo izročili in vse tudi dokumentirali."