Serija Igra prestolov se na male zaslone vrača aprila prihodnje leto. Foto: EPA
Serija Igra prestolov se na male zaslone vrača aprila prihodnje leto. Foto: EPA

Neslavno priznanje drži vse od druge sezone leta 2012. Toda letošnji pristanek na prvem mestu ni nobeno večje presenečenje, saj je že v aprilu, ko se je nova sezona šele začela, močno vodil pred konkurenco na račun četrte sezone s sedmimi milijoni pretočene vsebine v 90 dneh.

Na koncu leta je bila po podatkih portala TorrentFreak serija pretočena 14,4-milijonkrat. Lani se je ta številka gibala okoli 8,8 milijona. Na drugem mestu je pristala serija Živi mrtveci, na tretjem pa humoristična serija Veliki pokovci. Obe seriji sta pridobili eno mesto v primerjavi z lanskim letom, a predvsem zato, ker se je serija Kriva pota končala.

Še največji vzpon je doživela Amazonova serija o dogodivščinah vse prej kot običajnega hekerja Mr. Robot, ki so jo sprejeli tako kritiki kot občinstvo.

Številke niso spodbudne za Hollywood, ki se že nekaj let neuspešno bojuje proti piratstvu - vse od vzpona spleta in razširitve strani za izmenjavo vsebin, na katerih si lahko ljudje na nedovoljen način izmenjujejo filme, televizijske serije in glasbo.

MestoSerijaKoličina največkrat nezakonito pretočene epizode
1.Igra prestolov14,4-milijonkrat
2.Živi mrtveci6,9-milijonkrat
3.Veliki pokovci4,4-milijonkrat
4.Puščica3,9-milijonkrat
5.The Flash3,6-milijonkrat
6.Mr. Robot3,5-milijonkrat
7.Vikingi3,3-milijonkrat
8.Supergirl3-milijonkrat
9.The Blacklist2,9-milijonkrat
10.Suits2,6-milijonkrat