Serija Igra prestolov je podrla kar nekaj rekordov in osvojila številne nagrade. Foto: IMDb
Serija Igra prestolov je podrla kar nekaj rekordov in osvojila številne nagrade. Foto: IMDb

Šlo naj bi za skodelico kave priljubljene ameriške verige Starbucks, oboževalci serije pa so bili zaradi spodrsljaja tako vznemirjeni, da so sprožili tudi uradno opravičilo ustvarjalske ekipe televizijske hiše HBO.

Skodelica kave se je v četrti epizodi pojavila med gostijo, bila pa je na dosegu roke priljubljenih likov serije Jona Snowa in Daenerys Targaryen.

"Ne morem verjeti," je priznala Bernie Caulfield, ena izmed izvršnih producentov televizijske serije. "Naša scenografska ekipa, ki skrbi za najrazličnejše elemente, svoje delo opravlja odlično."

Ob tem se je v intervjuju za eno izmed newyorških radijskih postaj tudi uradno opravičila, HBO pa je v uradni izjavi šaljivo dejal, da je kava, ki se pojavi v epizodi, napaka, saj je Daenerys v bistvu naročila zeliščni čaj.

Nekateri oboževalci serije so spodrsljaj sprejeli v šali, spet drugi pa so bili zgroženi, saj so "za snemanje šestih epizod potrebovali dve leti, pa še tako jim je v eni izmed scen uspelo pozabiti skodelico kave".

To, da bo na zadnjo sezono serije treba dolgo čakati, je sicer producent Casey Bloys napovedal že ob razpletu sedme sezone poleti 2017. "Snemanje je zakomplicirano odvija se na različnih celinah, obstajajo tehnične prepreke posebni učinki pa so še en ogromen zalogaj, ki ga skušamo razvozlati. To bo velik dejavnik."

Premierno epizodo osme in zadnje sezone serije, ki je podrla kar nekaj rekordov, si je sicer ogledalo več kot 38 milijonov Američanov, zaključila pa se bo 19. maja.