Par je nosil zaščitni obleki, pa tudi vezirja in maski, pred duhovnikom pa sta si izmenjala venčke. Foto: Reuters, zajem zaslona
Par je nosil zaščitni obleki, pa tudi vezirja in maski, pred duhovnikom pa sta si izmenjala venčke. Foto: Reuters, zajem zaslona

Par, katerega imen tamkajšnje zdravstvene oblasti niso razkrile, se je odločil, da bo slovesnost vseeno izpeljal. V nedeljo sta si tako na dvorišču karantenskega centra v oddaljeni vasici na severu Indije (skoraj v vsaki vasi so postavili t. i. karantenske centre) izmenjala poročni zaobljubi.

Namesto tradicionalne indijske poroke, ki traja tudi več dni, na praznovanjih pa je množica svatov, sta se odločila za "karantensko" poroko, na kateri so sovaščani od daleč lahko spremljali dogajanje. Več indijskih zveznih držav je zaradi novega koronavirusa sicer uvedlo omejitve glede dovoljenega števila gostov na porokah.

"Posvetovali smo se z družinami in dogovorile so se, da bo poroka potekala v karantenskem centru brez tradicionalnih obredov," je za ANI dejal zdravstveni uradnik Radžendra Mina.

Indija je z 9,6 milijona potrjenih primerov na drugem mestu seznama držav z največjim številom okuženih s covidom-19. Število okužb, ki je doseglo vrhunec septembra, sicer pada, čeprav so prejšnji mesec potekali številni festivali, ki so napolnili ulice in trge, poroča Reuters.