Joe Exotic je nepričakovano postal eden izmed najbolj prepoznanih obrazov na svetu. Foto: IMDb
Joe Exotic je nepričakovano postal eden izmed najbolj prepoznanih obrazov na svetu. Foto: IMDb

Zvezna inšpekcija pogojev za življenje živali je v živalskem vrtu odkrila več kršitev. Med najhujšimi je pomanjkanje prostora za hladno shranjevanje mesa za prehrano tigrov. Edina hladilnica, ki so jo imeli v živalskem vrtu, je pokvarjen tovornjak s hladilno prikolico, ki pa ob obisku inšpekcije ni delovala. Upravljavci živalskega vrta so trdili, da so hladilnico pred kratkim popravili, ob vprašanju pregledovalcev, če lahko to trditev podprejo z ustrezno dokumentacijo, pa so predložili račun za popravilo traktorja.

V objavi na družbenih omrežjih so v živalskem vrtu zapisali, da so za javnost zaprti zaradi snemanja video vsebin, povezanih s televizijsko serijo Tiger King. Poleg tega so v objavi zapisali, da je ista agencija, ki je opravila inšpekcijo in živalskemu vrtu podala negativno mnenje, prej petkrat pozitivno ocenila živalski vrt. Po njihovem mnenju so tarča nadlegovanja organizacije za pravice živali PETA.

Borci za pravice živali se borijo za zaprtje zasebnih živalskih vrtov. Foto: IMDb
Borci za pravice živali se borijo za zaprtje zasebnih živalskih vrtov. Foto: IMDb

Kralj tigrov

Po poročanju publikacije Variety se je samo med 20. in 29. marcem v Združenih državah Amerike zvrstilo 34,3 milijona gledalcev "kralja tigrov", kar pomeni, da gre za eno izmed najbolj priljubljenih Netflixovih serij v zadnjem času.

V seriji, podnaslovljeni Umor, kaos in norost, je v ospredju več čudaških likov. Med njimi je prvi, ki ga spoznamo, Joe Exotic, lastnik živalskega vrta. Exotic, s pravim imenom Joseph Maldonado-Passage, je zdaj v zaporu. Obsojen je bil na 22 let zaporne kazni, ker je najel morilca, ki bi umoril Carole Baskin, aktivistko za pravice živali. Njun spor ali bolje vzajemni prezir podrobno opisuje prav TV-serija.

Tiger King se je v kratkem času razvil v nepričakovan popkulturni fenomen, producenti iz hiše 20th Century Fox naj bi že načrtovali film, ki temelji na seriji. Med igralci, ki bodo igrali Exotica, se omenja Orlanda Blooma in Nicholasa Cagea.