Raziskovalec bo moral ugotoviti, kako preprečiti topljenje čokolade v toplem podnebju. Foto: EPA
Raziskovalec bo moral ugotoviti, kako preprečiti topljenje čokolade v toplem podnebju. Foto: EPA

Raziskovalec se bo sladki temi posvetil na oddelku univerze za kemijski inženiring in biotehnologijo, natančneje bo moral ugotoviti, kako preprečiti topljenje čokolade v toplem podnebju.

Vsi, ki jih to zanima, se morajo prijaviti do 29. avgusta, poroča britanski BBC.

Bodoči "doktor čokolade" se bo moral v svojem delu posvetiti raziskavi dejavnikov, ki bodo omogočili, da bo čokolada, ki se sicer začne topiti ob temperaturi, podobni telesa, ostala v trdnem stanju in ohranila lastnosti, ki jih želijo potrošniki tudi, ko jo bodo shranjevali in prodajali v "toplem podnebju".

Raziskovalni projekt je pretežno eksperimentalne narave, a bo terjal tudi dobro matematično znanje, navajajo na univerzi.