Beatli so v Leedsu nastopili večkrat. Foto: AP
Beatli so v Leedsu nastopili večkrat. Foto: AP

Zbranih je že več sto vstopnic, med njimi tudi tiste za nastop skupine The Beatles leta 1963. Četverica je nastopila v Leedsu tretjič, piše britanski BBC.

Pridobili so vstopnico za koncert skupine U2 leta 1987 in vstopnico za koncert Eltona Johna 19. junija 1984. Eden izmed obiskovalcev koncerta, ki je prispeval svojo vstopnico za zbirko v nastajanju, se spominja: "Elton je bil neverjetno dober. Glas, akrobatsko igranje klavirja, pesmi, ki so povzročale kurjo kožo."

V muzeju želijo, da bi vsi, ki imajo vstopnice za posebne koncerte, z njimi delili svoje spomine. Iščejo se vstopnice za koncert skupine The Who 14. februarja 1970, Jimija Hendrixa 5. aprila 1967, Sex Pistols 6. decembra 1967 in Nirvano 25. oktobra 1989.

Ena izmed organizatoric Louise Birch je dejala: "Leeds je v preteklih letih gostil nekaj največjih glasbenih imen, skupaj s cvetočo lokalno koncertno sceno in nekaj neverjetnimi prizorišči, ki so postala velik del mestne zgodbe."

Dodala je: "Projekt je nastal, ko sem pregledovala svoje lastne vstopnice, ki sem jih zbrala v preteklih letih, in ugotovila, da številna prizorišča pravzaprav ne izdajajo več vstopnic v fizični obliki."