Foto:
Foto:

Za naslov najlepše se je v pekinški operi potegovalo 20 finalistk, starih od 17 do 62 let. Prav vse pa je v preteklosti vsaj enkrat polepšal plastični kirurg.

Zmagovalka, presrečna Feng Šjan, ima kljub mladosti za seboj že štiri plastične operacije. Zdravniki so ji s trebuha odstranili odvečno maščobo, preoblikovali so ji veke in ličnice ter ji v obrazne mišice vbrizgali botoks.

Povedala je, da upa, da bo dogodek spodbudil ljudi, da se bodo znebili predsodkov in začeli drugače razmišljati o plastičnih operacijah.

Prva spremljevalka, prav tako stara 22 let, je lepotne klinike obiskala že desetkrat. Popravila si je veke, nos, ušesa, prsi in čeljust, trajno so ji odstranili dlake s telesa.

Druga spremljevalka si je med drugim povečala prsi in spremenila obliko nosu.

Na Kitajskem so leta 1949, ko so na oblast prišli komunisti, prepovedali vsa lepotna tekmovanja. Po več kot petih desetletjih se je mis Kitajske lahko tekmovanja za mis sveta udeležila šele leta 2001.

Z dvigom življenjskega standarda v večjih kitajskih mestih se veliko Kitajk odloča za spremembe svojega telesa, še posebej obraza. Največkrat si želijo videza zahodnjaških filmskih zvezdnic.