Paul McCartney. Foto: EPA
Paul McCartney. Foto: EPA

Član nekdanjih Beatlov Paul McCartney je predvideval, da so se fotografije, ki so nastale med decembrom 1963 in februarjem 1964, izgubile, a jih je pred kratkim našel.

Direktor galerije Nicholas Cullinan je sporočil, da bo razstava z naslovom Paul McCartney Photographs 1963–64: Eyes of the Storm pokazala osebni pogled na to, kako je bilo biti član ene največjih zasedb vseh časov na začetku t. i. beatlomanije.

Svež vpogled v izkušnjo

"Fotografije iz tega obdobja so ujele trenutek, ko so John Lennon, Paul McCartney, George Harrison in Ringo Starr iz najbolj popularne skupine v Veliki Britaniji postali mednarodno znani kulturni fenomen, od koncertov v Liverpoolu in Londonu do nastopa v oddaji The Ed Sullivan Show v New Yorku pred 73 milijoni televizijskih gledalcev," je dodal.

Fotografije bodo v času, ko je bilo v skupino usmerjenih zelo veliko objektivov kamer, ponudile svež vpogled v izkušnje The Beatles skozi McCartneyjeve oči, je povedal direktor. Sočasno z razstavo McCartney načrtuje tudi izdajo fotoknjige. Fotografije iz zbirke so sicer nastale na 35-milimetrski fotokameri v New Yorku, Washingtonu, Londonu, Liverpoolu, Miamiju in Parizu, poroča STA.