Kitara Kurta Cobaina. Foto: Reuters
Kitara Kurta Cobaina. Foto: Reuters

Pri Julien's Auction's bodo dražbo, ki bo potekala tudi na spletu, začeli 19. junija. Kitara bo v izložbi londonskega Piccadilly Circus Hard Rock Cafeja na ogled med 15. in 31. majem.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot navaja AFP, bodo na dražbi ponudili še druge predmete, ki so bili Cobainova last. Med njimi črno, po naročilu narejeno in pozneje uničeno kitaro Fender Stratocaster, na katero je igral med turnejo In Utero. Izklicna cena je 60.000 dolarjev. Na dražbi bo tudi siva srajca z dolgimi rokavi, ki jo je glasbenik nosil v videu Heart-shaped Box, z izklicno ceno 10.000 dolarjev.

Oktobra lani so na dražbi s cigaretami ožgano jopico, ki jo je Cobain nosil v oddaji MTV Unplugged, prodali za 334.000 dolarjev, papirnat krožnik, s katerega je najprej jedel pico, nato pa nanj napisal seznam pesmi, ki so jih zaigrali na koncertu v washingtonskem klubu, pa je bil prav tako lani prodan za 22.400 dolarjev.

Nirvana so v kultni oddaji glasbene televizije MTV nastopili 18. novembra 1993, le slabih pet mesecev, preden je Cobain storil samomor.

Po nastopu je nastal tudi album MTV Unplugged in New York, ki je obveljal za enega najboljših živih glasbenih albumov vseh časov, nagrajen pa je bil tudi z grammyjem za najboljši album alternativne glasbe. Na njem so uspešnice skupine, kot sta About A Girl in Come As You Are, pa tudi priredba skladbe Davida Bowieja The Man Who Sold the World.