Japonci niso skrivali svojega razočaranja. Foto: Reuters
Japonci niso skrivali svojega razočaranja. Foto: Reuters
navijači
Japonski navijači so po vsaki tekmi s skupnimi močmi pospravili tribune. Foto: Reuters

Po sanjskem začetku drugega polčasa, ko so si Japonci v osmini finala priigrali prednost dveh golov, je sledil hladen tuš Belgijci so najprej izenačili, v 94. minuti pa dokončno pokopali Japonce in jih izločili z letošnjega svetovnega prvenstva. Tako navijači kot nogometaši so bili popolnoma sesuti, vseeno pa so pot na turnirju zaključili v svojem slogu.

Po spletu je zakrožila fotografija, ki jo je eden od zaposlenih pri Fifi posnel neposredno po japonskem izpadu s svetovnega prvenstva. Na njej lahko vidimo popolnoma čisto in urejeno nogometno slačilnico, sredi nje pa so japonski nogometaši organizatorjem pustili zahvalno pismo, na ovojnici katerega piše 'hvala' v ruščini.

"Takšno slačilnico so za sabo pustili Japonci po porazu proti Belgiji: popolnoma čisto. V sredini pa so pustili zahvalno pismo," je bilo zapisano ob fotografiji.

Za svoje odpadke so poskrbeli tudi japonski navijači, ki so tako kot po vsaki tekmi skupinskega dela prvenstva – tribune za sabo pustili v brezhibnem stanju. Razlika je bila zgolj ta, da so Japonci vreče s smetmi tokrat polnili v veliko slabšem vzdušju.