Srhljivo, a prikupno. Foto: Reuters
Srhljivo, a prikupno. Foto: Reuters

Potem, ko je njegovo prvo umetniško delo leta 2017 krasilo naslovnico njegovega debitantskega albuma – glasbena mešalka, ovita v silikonsko prevleko, ki neverjetno spominja na dejansko meso – je Masataka Šišido, dobil naročilo, da naredi na desetine drugih neobičajnih stvaritev.

Japonski didžej se je tako našel v novem poklicu – izdelovati je začel nenavadne, malce srhljive dodatke, ki so podobni mesu oziroma spominjajo na resnične različne dele človeka. Vir navdiha so – seveda – posebni učinki iz grozljivk. Tako ustvarja štampiljke v obliki odrezanega prsta, obeske z očmi, ki mežikajo, in torbice, ki so pravzaprav razprta usta, ki jih krasi tudi neobrita brada.

"Na začetku se je skoraj vsem zdelo ogabno," je povedal 36-letnik, znan tudi kot DJ Doooo, a dodal, da so ljudje potem, ko so izvedeli, da gre za umetnino, ki ima določeno funkcijo, dejali, da je prikupno in zanimivo. Svoje stvaritve velikokrat dela po naročilu strank, ki si želijo, da v njih vključi prav njihove dele telesa.

Za njegovo stvaritev treba odšteti tudi več kot 4000 evrov

Sam dizajne nariše ročno, tokijski studio Amazing Studio JUR pa potem potrebuje do dva meseca, da koncept pretvori v resničnost.

Njegovi izdelki pa niso poceni – medtem ko USB-ključki in štampiljke v obliki prstov stanejo okoli 150.000 jenov (1054 evrov), disko krogla na verižici, ki ima mežikajoče oko, stane okoli 580.000 jenov (4076 evrov). Nad predmeti so sicer navdušeni tudi nekateri slavni, mednje spada tudi ameriški raper Lil Yachty.

Tudi na ulicah Tokia njegove stvaritve privabljajo poglede. "Tako realistično je, da te zagotovo preseneti," je povedala avstralska turistka, ki se ji njegove stvaritve zdijo malce gnusne, a obenem so ji všeč.

Nabor je bogat. Foto: Reuters
Nabor je bogat. Foto: Reuters