Goltanje ene izmed 75 klobasic ... Foto: Reuters
Goltanje ene izmed 75 klobasic ... Foto: Reuters

Prizorišče vsakoletnega tekmovanja tokrat ni bilo pred restavracijo Nathan's Famous, ampak so ga zaradi pandemije prestavili v notranjost, kjer so lažje omejili število ljudi in tako preprečili morebitno širjenje novega koronavirusa. Tekmovalce je tako prvič ločevala ograda iz pleksistekla, sodniki in moderator tekmovanja pa so nosili maske.

A to favoritoma in branilcema nazivov najpožrešnejših, Joeyju Chestnutu in Miki Sudo, ni predstavljalo nobene ovire. Še več: oba sta postavila svoj osebni in obenem tudi svetovni rekord, poroča Reuters.

Chestnut je tokratno tekmovanje sicer začel bolj zadržano, a je kaj kmalu postalo jasno, da mu nihče drug ne more slediti – v 10 minutah je namreč pogoltnih rekordnih 75 hotdogov (vključno s svojim tisočim na tem tekmovanju), s čimer je za enega popravil svoj svetovni rekord. Njegov najbližji zasledovalec Darron Breeden jih je pojedel skoraj pol manj – 42.

Stara-nova zmagovalca. Foto: AP
Stara-nova zmagovalca. Foto: AP

Tudi v ženski konkurenci na vrhu že nekaj let ni nobene spremembe: tudi tokrat je največ hotdogov, 48 in pol, "požrla" Miki Sudo (ki ima, mimogrede, le 60 kilogramov) in s tem podrla tako svoj osebni (41) kot svetovni (45) rekord. Drugouvrščena Larell Marie Mele jih je zmogla vase zbasati "zgolj" 18.

Tekmovanje pred restavracijo Nathan's na Coney Islandu je ena ameriških tradicij ob dnevu neodvisnosti (4. julij). Prirejajo ga namreč že vse od leta 1916, ko je Nathan Handwerker restavracijo odprl.