Julie Gilard je hkrati tudi prva iz vrst avstralskih premierjev, ki ni poročena. Foto: Reuters
Julie Gilard je hkrati tudi prva iz vrst avstralskih premierjev, ki ni poročena. Foto: Reuters

Po poklicu je frizer, sicer pa rad pije pivo s prijatelji, med katerimi nazdravlja že od svojega petnajstega leta, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Mathieson je bil prve velike medijske pozornosti deležen, ko je Gillardova po presenetljivem umiku dozdajšnjega premierja Kevina Rudda v četrtek prisegla na položaju predsednice vlade. "Ponosen dan za našega prvega fanta," je ob tem zapisal časnik Daily Telegraph.

Z novopečeno premierko, prvo žensko v Avstraliji na tem položaju, sta skupaj od leta 2006. Po poročanju avstralske tiskovne agencije AAP je Mathiesonova nekdanja sodelavka Grace Romanin dejala, da sta se s premierko spoznala prav v njenem frizerskem salonu v Melbournu. "On je čudovit fant in vem, da jo bo zelo osrečil," je dejala Romaninova.

Od frizerja do nepremičninskih poslov
Mathieson je medtem spremenil poklic in se lotil nepremičninskih poslov, a še vedno skrbi za pričesko partnerice. Za Daily Telegraphje povedal, da pogosto vstane še pred zoro, da Gillardovi uredi lase. Za časnik Herald Sun pa je povedal tudi, da je bil nad hitrim vzponom Gillardove presenečen. A, kot je dodal, "bo absolutno fantastična premierka".