Barack Obama je razkril, da najraje posluša Sinatro in Dylana. Foto: EPA
Barack Obama je razkril, da najraje posluša Sinatro in Dylana. Foto: EPA
John McCain
McCain se najbolj nasmeji ob seriji Seinfeld. Foto: EPA

Tako sta v intervjuju za revijo Entertainment Weekly razkrila svoje najljubše junake z nadnaravnimi močmi. McCainov najljubši je temačni Batman, Obama pa se ni mogel odločiti med dvema: Batmanom in Spider-Manom. Po njegovem mnenju namreč oba junaka čutita nekakšen notranji nemir in sta zato bolj kompleksna.

V svetu glasbe pa njuna okusa nista več tako podobna. McCain je priznal, da obožuje skladbe švedske skupine ABBA, Royja Orbinsona in Lindo Ronstadt. "A všeč mi je tudi Usher," je hudomušno priznal. Obama prisega na Franka Sinatro, Boba Dylana, Sheryl Crow in Johna Coltrana.

Občutek za nostalgijo je Obama pokazal, ko sta morala imenovati svojo najljubšo televizijsko serijo, saj pravi, da obožuje serijo M*A*S*H, medtem ko McCain prisega na nekoliko novejšega Seinfelda.

Rahlo nenavadna je bila verjetno izbira predsednika Združenih držav, ki je bil upodobljen v filmu ali nadaljevanki. Republikanski kandidat se je odločil za temnopoltega igralca Dennisa Haysberta, ki igra predsednika v nadaljevanki 24, demokratski kandidat pa se je odločil za Jeffa Bridgesa v filmu Kandidat.

McCain je jokal ob Bambiju
In kaj sta si predsedniška kandidata nazadnje ogledala v kinu? Obama tretji del Shreka, McCain pa Indiano Jonesa. In kaj je bilo republikanskemu kandidatu pri filmu najbolj všeč? "Zelo sem užival v filmu, saj zmaga ostareli junak." Svojo čustveno plat je McCain razkril tudi, ko so ga povprašali po prvem filmu, ki si ga je ogledal. Njegov spomin sega do leta 1942, ko je Disney naredil risani film Bambi. "Spomnim se, da je umrla njegova mama. Ja, priznam, da sem jokal," je dejal 71-letnik.