Na uvodni tekmi prvenstva je Nemčija zanesljivo s 5:1 (3:0) premagala Škotsko. Foto: EPA
Na uvodni tekmi prvenstva je Nemčija zanesljivo s 5:1 (3:0) premagala Škotsko. Foto: EPA

Wildhage je dobil dostop do stadiona na uvodni tekmi evropskega prvenstva nemške nogometne reprezentance proti Škotski v Münchnu s ponarejeno akreditacijo in oblečen v lažni kostum maskote prvenstva plišastega medvedka Albärta.

Objavil je daljši video, ki ima zdaj na milijone ogledov. Na posnetkih je mogoče videti, kako je vplivnež prišel na stadion v kostumu. Ob tem je naredil nekaj posnetkov na robu zelenice.

Wildhage je vse dokumentiral v videu, vključno s tem, kako je naredil lažno akreditacijo.

Po koncu otvoritvene slovesnosti pred začetkom uvodnega dejanja prvenstva so ga odkrili uslužbenci Uefe in mu prepovedali vstop na stadion.

Navedel je, da ga je "visoki funkcionar Uefe" po tem, ko so ga ujeli in pridržali, posvaril, naj ne objavlja posnetka, saj bo Uefa proti njemu odločno ukrepala.

"Odločili smo se, da se s tem ne strinjamo. V skladu s tem je videoposnetek šel na splet," je 27-letnik povedal v videu, objavljenem v četrtek.

Po podatkih policije so moškega iz Spodnje Saške ovadili zaradi vdora na tuje posestvo, pridobivanja koristi z goljufijo in ponarejanja listin.

Iz policije so sporočili, da so policisti naknadno zasegli ponarejene akreditacije, snemalne naprave in lažni kostum medvedka. Zaradi incidenta so preiskovalci opozorili Uefo, naj bo bolj temeljita pri kontroli vstopa na stadione na tekme evropskega prvenstva.

Na uvodni tekmi prvenstva je v Münchnu Nemčija zanesljivo s 5:1 (3:0) premagala Škotsko.