Diamanti v nacionalnem parku v Arkansasu niso nikakršna redkost. Foto: Reuters
Diamanti v nacionalnem parku v Arkansasu niso nikakršna redkost. Foto: Reuters

Nadobudna gemologinja je diamant odkrila med praznovanjem svojega sedmega rojstnega dne v državnem parku Crater of Diamonds v Murfreesboroju v Arkansasu, so sporočili iz parka.
Odkritje Aspen Brown "je drugo največje, ki ga je letos odkril gost parka, pred njim je zgolj 3,29-karatni, ki ga je nekdo našel marca," piše v objavi.

Aspen je na rojstni dan park obiskala z očetom in babico, s poti vzdolž severovzhodne strani območja pa je pobrala dragulj v velikosti graha, piše CNN. Upravitelji parka so pozneje potrdili, da je res odkrila diamant." Aspenin diamant je zlato rjave barve in bleščečega leska. Je popoln kristal, brez zlomljenih faset in z majhno špranjo na eni strani, ki je nastala, ko je bil diamant oblikovan," je v objavi dejal Waymon Cox, pomočnik nadzornika parka. "To je zagotovo eden najlepših diamantov, kar sem jih videl v zadnjih letih." Odkritje Aspen pa v parku ni redkost, saj skoraj vsak dan eden ali dva obiskovalca v parku najdeta diamant. Odkar je nek kmet na tem območju našel prvi diamant, so jih tam odkrili že več kot 75.000. 37 hektarjev veliko polje, kjer lahko obiskovalci iščejo zaklade, je v bistvu erodirana površina vulkanskega kraterja. Poleg diamantov se tam pojavljajo tudi drugi dragoceni dragulji, kot so ametisti in granati.