18-letnica iz mesta Sault Sainte Marie v kanadski provinci Ontario je s prvo loterijsko srečko, ki si jo je kupila v življenju, zadela glavni dobitek 48 milijonov kanadskih dolarjev (okoli 33 milijonov evrov). "Jokala sem, bile so seveda solze sreče," je priznala Juliette Lamour, ki je sicer povsem pozabila na srečko, dokler ni slišala, da je nekdo iz njenega domačega kraja osvojil glavni dobitek.

Kljub nenadno pridobljenemu nepredstavljivemu bogastvu pa namerava srečnica ostati z nogami trdno na tleh. Pojasnila je, da namerava dokončati študij medicine in postati zdravnica, kar bo zdaj lahko storila brez štipendije ali posojil. Dodala je, da bo večino milijonskega glavnega dobitka "skrbno vložila" s pomočjo svojega očeta, ki ima izkušnje z upravljanjem financ, bil pa je tudi "kriv" za to, da je srečko sploh kupila.

"Ko bom končala šolanje, bomo z družino izbrali celino in začeli raziskovati," je dejala najmlajša Kanadčanka, ki ji je uspelo osvojiti tako zajetno nagrado. Del svojega bogastva namreč namerava porabiti tudi za potovanja, saj želi "spoznavati različne države ter preučevati njihovo zgodovino in kulturo, pokusiti njihovo hrano in poslušati njihov jezik".