Kiti so največje živali na svetu, ki pa se hranijo z nekaterimi najmanjšimi prebivalci morja. Foto: EPA
Kiti so največje živali na svetu, ki pa se hranijo z nekaterimi najmanjšimi prebivalci morja. Foto: EPA

Nenavadni dogodek se je zgodil pred obalo ameriške zvezne države Massachusetts. Ribič Michal Packard je s svojim ribiškim kolegom pobiral vrše z jastogi, zato se je v potapljaški opremi spustil v morje.

V trenutku, ko je bil pod vodo, pa je začutil močan udarec in vse se je stemnilo, se spominja ribič. Sprva je pomislil, da ga je morda zagrabil velik morski pes, a je nato ugotovil, da je v ustih brez zob.

"Takrat sem ugotovil, da me je pojedel kit. Pomislil sem na svojo ženo in otroka, prepričan, da ju ne bom nikoli več videl," je povedal za BBC. A Michal ni bil edini nezadovoljen z razpletom dogodkov, saj kitu več kot očitno ni preveč teknil. Žival je splavala na površje in z močnim stresanjem izpljunila ribiča, ki je pristal na morski gladini, le z nekoliko zvitim kolenom.

Kiti se sicer prehranjujejo s planktonom in drugimi majhnimi morskimi živalmi. Incidenti, kjer kit pogoltne človeka, so izjemno redki in vedno posledica napake kita, ki med hranjenjem po nesreči zajame nič hudega slutečega potapljača.