Status ob vzletu: samski. Status ob pristanku: poročen. Foto: EPA
Status ob vzletu: samski. Status ob pristanku: poročen. Foto: EPA

Poznamo klub Mile-high, ki vključuje tiste, ki se radi ljubijo visoko nad oblaki. Zdaj pa se za ljubitelje višine obeta nova možnost: poroka nad oblaki. Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet je mestni svet v Lutonu zaprosil za dovoljenje, da bi njihovi piloti lahko poročali svoje potnike. "Zelo smo vznemirjeni zaradi načrtov. Če bo možnost, bodo naši piloti kmalu lahko poročali pare med poletom. Če bo odgovor na našo prošnjo pozitiven, potem bi fraza ljubezen v zraku lahko dobila nov pomen za zaljubljence in našim strankam bomo lahko ponudili prav posebno storitev," je dejal Paul Simmons, regionalni menedžer priljubljenega letalskega prevoznika.

Prijetno s prijetnim: po njihovih načrtih bi se zaljubljenci tako lahko poročali med poletom, ki bi jih peljal na medeni mesec. In kaj na to pravijo piloti? "Da bi poročal ljudi, bi bila zame izjemna čast. Bilo bi zelo vznemirljivo, če bi visoko na nebu zaljubljenca popeljal v zakon."

Tiskovni predstavnik lutonskega sveta je sporočil, da niso sprejeli še nobene odločitve, saj so šele prejeli EasyJetovo prošnjo. "Komaj smo prejeli pismo in nanj bomo odgovorili v zahtevanem roku."

Kaj bi odhod pilota iz pilotske kabine med poletom, posebno z namenom, da poroči dva potnika, pomenilo za druge potnike, ni znano, verjetno pa vsi ne bi bili najbolj navdušeni.

K. T.