Čeprav je od ljubezenske afere z ameriškim predsednikom Billom Clintonom minilo že nekaj let, se številni še vedno sprašujejo:
Čeprav je od ljubezenske afere z ameriškim predsednikom Billom Clintonom minilo že nekaj let, se številni še vedno sprašujejo: "Kje je Monica Lewinsky?" Foto: EPA
Chuck Norris
Zanimalo je številne: "Kje je Chuck Norris?" Foto: EPA

Yahoo! je tako objavil nekaj lestvic najpogostejših iskanj v svojem spletnem iskalniku. Na splošni lestvici iskanj v letu 2012 so največ pozornosti pritegnile volitve, na katerih sta se za mesto ameriškega predsednika potegovala Barack Obama in Mitt Romney.

Sledijo tehnološka novost iPhone 5, starleta Kim Kardashian, zapeljiv model Kate Upton, britanska ljubljenka src Kate Middleton, februarja umrla pevka Whitney Houston, olimpijske igre, ki so bile poleti v Londonu, predvolilne ankete ter težavna igralka Lindsay Lohan in pevka Jennifer Lopez.

Las Vegas in Super Bowl
Na lestvici najpogostejših krajev na svetu, ki so jih v iskalno vrstico vtipkali uporabniki, vodi Las Vegas, sledijo pa mu Chicago, London, New York, Washington D.C., San Francisco, San Diego, Dubaj, New Orleans in Hongkong.

Številne uporabnike pa je pošteno nasmejala objavljena lestvica z naslovom "Where is"! Gre namreč za ključni besedi, ki so ju uporabniki vnesli v iskalno vrstico in z dodanim imenom, krajem ali dogodkom ustvarili iskano besedno zvezo. In kaj jih je najbolj zanimalo?
1. Kje je Super Bowl 2012
2. Kje je Monica Lewinsky
3. Kje je Bora Bora
4. Kje je Ekvador
5. Kam gre Amy Robach (v izvirniku "Where is Amy Robach going")
6. Kje je Chuck Norris
7. Kje je Hrvaška
8. Kje je Tunizija
9. Od kod je Annie Dookhan (v izvirniku "Where is Annie Dookhan from")
10. Kje je Notre-Dame