Johansson, ki prihaja iz Švedske, je evropska komisarka za notranje zadeve, Vestager pa je ena izmed izvršnih podpredsednic Evropske komisije, ki je odgovorna za konkurenčnost, torej sta eni izmed ključnih članic ekipe nemške predsednice Komisije. Vestager je sicer nedavno von der Leyen zaprosila za neplačani dopust, saj se bo potegovala za predsednico upravnega odbora Evropske investicijske banke (EIB).

Kakor koli, obe političarki sta bili med govorom Ursule von der Leyen prisotni v Strasbourgu in skupaj z drugimi člani Komisije ter evropskimi poslanci poslušali, kakšne načrte je von der Leyen razgrnila na področju zelenega prehoda, konkurenčnosti, digitalizacije in širitve Unije.

A številni so se zabavali ob nenavadnem prizoru, saj sta med njenim govorom iz torbic potegnili pletilke in mirno pletli, ob tem pa občasno pogledali proti govorniškemu pultu.
Kot poročajo tuji mediji, se Vestager včasih celo med intervjuji zabava s to prostočasno dejavnostjo, spomnili pa so se, da se je s to dejavnostjo zabavala tudi že med letnim govorom o stanju v Uniji septembra leta 2021.

Njuno pletenje je na družbenih omrežjih sprožilo veliko zabavnih domislic v smislu, da se "danes plete prihodnost Evropske unije", drugi pa so se spraševali, kateri kos oblačila bo nastal izpod njenih rok.