Načrt poleta Malabo-Madrid, ki si ga bo mali Antonio najbrž z zanimanjem ogledal, ko malo odraste. Foto: Screenshot: Google
Načrt poleta Malabo-Madrid, ki si ga bo mali Antonio najbrž z zanimanjem ogledal, ko malo odraste. Foto: Screenshot: Google
Antonio
Presrečna mati je hvaležna za pomoč potnikov in letalske posadke. Foto: EPA

Letalo španske letalske družbe Iberia je nekaj minut čez polnoč vzletelo iz prestolnice Malabo proti Madridu, kmalu pa je visoko noseča ženska na krovu začela tožiti, da je dobila popadke.

Kot po naključju pa so bili med potniki tudi pediater, zdravnik splošne medicine in babica, ki so ob pomoči letalske posadke pomagali pri porodu, ki je potekal tako gladko, da preusmeritev letala na najbližje letališče ni bila potrebna in Iberiin airbus 319 je zjutraj mirno pristal na madridskem letališču Barajas z enim potnikom na krovu več.

Čeprav so mediji sprva poročali, da se je med poletom rodila deklica, je na nadmorski višini okoli 10.000 metrov na svet prijokal fantek, ki ga je mati poimenovala Antonio.

A to ni bilo prvič, da je bila Iberiina jeklena ptica priča rojstvu novega življenja, Antonio je že drugi dojenček, ki se je rodil na poletu Malabo-Madrid, otroški jok pa se je zaslišal tudi na Iberiinih poletih iz/v Havane, Bogote, Moskve in Tokia.