Limuzin je rjava pasma goveda, ki se uporablja predvsem za rejo mesa. Foto: Reuters
Limuzin je rjava pasma goveda, ki se uporablja predvsem za rejo mesa. Foto: Reuters

Poshspice je telica pasme Limuzin, ki je ena najpogostejših in najbolj priljubljenih pasem goveda za pridobivanje mesa. S svojo prodajo je postala najdražja žival te pasmi, ki so jo kadar koli prodali na dražbi, hkrati pa je postala najdražja krava v evropski in otoški zgodovini.

Da nagrade v svetu živinoreje niso naključje, potrjuje to, da je številne nagrade prejela že njena mama, Milbrook Gingerspice. Po njej naj bi telica dobila tudi ime in njen rejec zanika, da bi bilo njeno ime kakor koli povezano z umetniškim imenom Victorie Beckham.

Poshspice sicer prihaja iz angleške pokrajine Shropshire in njeni rejci so bili že od malega navdušeni nad njo. "Zaradi nejasnih razmer sploh nisva bila prepričana, da se bo dražba zgodila," je za CNN povedala Christine Williams. "Na dražbi pa je potem vse kar poletelo."

Po prepričanju poznavalcev je poleg odličnih lastnosti same živali k visoki ceni prispeval tudi njen rodovnik. Kupec si namreč obeta, da bo z njenimi dobrimi geni lahko vzredil celo vrsto krav s podobno odličnimi lastnostmi.