Donald Trump in njegova Melanija, ki je imela nekaj besede pri moževi odločitvi za sodelovanje z Rogaško. Foto: EPA
Donald Trump in njegova Melanija, ki je imela nekaj besede pri moževi odločitvi za sodelovanje z Rogaško. Foto: EPA
Cene kosov iz kolekcije se začenjajo pri okoli 80 evrih za posamezen kozarec. Foto: Macy's

V ZDA izdelke prodajajo pod njegovo blagovno znamko Trump Home Crystal Collection, ki jo na spletni strani slavne veleblagovnice opisujejo kot kolekcijo, ki združuje elegantno oblikovanje in klasično privlačnost. "Kolekcija kristala Trump Home je ročno izdelana iz najboljšega kristala in vam ponuja priložnost, da živite bogato, ne da bi zapravili pravo bogastvo," dodajajo v opisu.

Melanija prevesila tehtnico v korist Rogaške?
Podjetje Rogaška USA je oktobra lani predstavilo sodelovanje s Trumpom, ki je priznal, da ga je pomagala prepričati tudi njegova žena slovenskega rodu Melanija Trump. Vendar pa je povedal, da se je za sodelovanje odločil, ko se je prepričal, da gre res za kakovostne izdelke.

"Ponosni smo na partnerstvo z Rogaško in mislim, da bomo imeli dobre odnose. Videli smo kakovost in bili so nam všeč ljudje, s katerimi bomo sodelovali," je oktobra lani povedal Trump in dodal, da je že naročil nekaj izdelkov zase - za svoje domove in za svoje letalo.

Trump se je takrat še poigraval z idejo, da bo kandidiral za predsednika ZDA, in je dejal, da bi s tem kristalom z veseljem opremil Belo hišo. Sredi maja letos se je kandidaturi odpovedal in kristal iz Rogaške Slatine bo v Belo hišo lahko še naprej prihajal le v obliki protokolarnih daril.

Predsednik podjetja Rogaška USA Boštjan Leskovar je ob začetku sodelovanja s Trumpom povedal, da se bodo posvetili kategoriji, ki se v proizvodnji kristala pogosto zanemarja, to so poslovna darila. "To je področje, ki ga Trump pooseblja. Uspeh, moč, samozavest, poslovni svet," je dejal Leskovar in omenil, da na podoben način z blagovno znamko sodelujejo tudi nekdanje manekenke, filmske igralke in fotomodel Kathy Ireland, kjer pa gre bolj za program, namenjen gospodinjstvom.