Caesar je hitro postal svetovna senzacija in lokalni zvezdnik. Foto: Reuters
Caesar je hitro postal svetovna senzacija in lokalni zvezdnik. Foto: Reuters

Izraz "drama lama" v ZDA označuje osebe, ki so preveč vzkipljive in se pretirano odzovejo na določene stvari. Zanje je značilno, da uživajo v glasnih in stresnih položajih, ki pa so v trenutnem času v Ameriki in tudi drugje po svetu skoraj stalnica. Da bi se strasti nekoliko umirile in ob vsem burnem dogajanju ne bi pozabili na ljubezen in sočutje, se Larry McCool protestov udeležuje s svojo domačo živaljo – lamo.

Caesar na protestih v mestu Portland tako širi mir. "Lahko stojiva med 10.000-glavo množico, ki sicer protestira, glasno vzklika in maršira po ulicah, a ko zagledajo Caesarja se za nekaj trenutkov vse umiri in na njihovih obrazih se pojavi nasmešek," pojasnjuje njegov lastnik. McCool ima sicer na svoji farmi v Portlandu še ducat drugih lam, vendar samo Caesar uživa takšno slavo. Političnih, okoljskih in drugih protestov se skupaj udeležujeta že več let. Caesar se lahko tako pohvali z udeležbo na več kot 50 protestih.

Hitro je postal svetovna senzacija in lokalni zvezdnik, piše Insider. "Nikoli si nisem mislil, da lahko lama med ljudi prinese toliko veselja. Številni Caesarja objamejo in se mi pozneje zahvalijo, češ da so ta objem resnično potrebovali," pojasni njegov lastnik.

McCool dodaja, da njegov namen ni lastna slava ali oglaševanje farme, kjer Caesar prebiva, pač pa med ljudmi tudi v teh časih širiti ljubezen in srečo. Caesar slovi po svoji prijaznosti do ljudi, kar sicer ni značilno za lame. "Lame so živali, ki se držijo zase, vendar Caesar ni takšen. Rad stoji ob ljudeh, jih spremlja, celo objame jih nazaj," pravi lastnik, ki je svoj prvi protest obiskal v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.