Papež in igralec sta drug drugemu podarila knjigo - igralec je dobil okrožnico o ekologiji z naslovom Laudato si’ (Hvaljen moj Gospod). Foto: EPA
Papež in igralec sta drug drugemu podarila knjigo - igralec je dobil okrožnico o ekologiji z naslovom Laudato si’ (Hvaljen moj Gospod). Foto: EPA

Na podelitvi nagrad Ameriškega igralskega ceha (SAG) je Leonardo na vprašanje enega izmed novinarjev, kaj sta se s papežem pravzaprav pogovarjala, odgovoril, da oba mislita na zaščito okolja.

Papež je Leonardu podaril okrožnico o ekologiji z naslovom Laudato si’ (Hvaljen moj Gospod), ki jo je sam poimenoval za eno najpomembnejših stvari v zgodovini podnebnih sprememb. "Pravzaprav gre za širjenje evangelija, da bi morali skrbeti za planet, na katerem živimo. Greh je, da bi uničili naš planet ... Papež je bil navdihujoč in revolucionaren, da je spregovoril, in to brez dlake na jeziku o problematiki podnebnih sprememb."

Dokumentarec, ki bo vsem odprl oči
41-letni igralec, ki je že leta glasnik okoljskih vprašanj, je med drugim razkril, da trenutno pripravlja dokumentarni film, s katerim upa, da bo odprl gledalcem oči glede realnosti podnebnih sprememb.

"Povratnika smo snemali v Calgaryju, kjer so vremenske razmere brez primere - nihanja od vročega do hladnega. Domačini so nam povedali, da niso še nikoli do zdaj doživeli takšne vremenske izkušnje, ugotovili smo, da je bilo leto 2015 najtoplejše v zgodovini. To je absolutno, absolutno grozljivo. Upam, da mi bo uspelo v prihodnjih mesecih dokončati dokumentarec in da bom ljudem pokazal svojo pot ..."