Pasje razkošje. Foto: Reuters
Pasje razkošje. Foto: Reuters

Letalska družba BARK Air se je odločila, da bo pasje kletke zamenjala s sedeži v prvem razredu. "S svojim psom nisem mogel potovati na dolge razdalje in imel sem poslovno idejo, da bi morala obstajati letalska družba, ki skrbi za pse," je dejal izvršni direktor Matt Meeker, ki ima nemško dogo po imenu Hugo. "Poskušamo zmanjšati tesnobo in stres psov, tako da imajo na letalu kar se da udobno izkušnjo brez strahu," je še poudaril.

Razvajanje hišnih ljubljenčkov in njihovih lastnikov se začne že pred vzletom – čakalnica je polna priboljškov – in hitro prijavo potnikov. Prevoznik ima za psičke tudi zdravilišče na letalu, meni celo vključuje "pasji šampanjec".

Prvi razkošen polet so opravili pred kratkim, potniki so potovali iz New Yorka v Los Angeles.

Čeprav lahko luksuzno letalo sprejme do 15 ljudi, podjetje namerava prodati deset vozovnic na polet, da bodo kosmatinci imeli dovolj prostora. Cena ene vstopnice, ki velja za eno osebo in enega psa, je 8000 dolarjev (7370 evrov) za enosmerni mednarodni let ali 6000 dolarjev (55527 evrov) za notranja popotovanja.

BARK Air za zdaj leti med New Yorkom, Los Angelesom in Londonom. "Trenutno smo na začetku in poslujemo z izgubo. Imamo precej jasno začrtano pot, kako bomo čez čas znižali ceno za potrošnika in svoje stroške," je povedal Meeker in dodal, da se bo to zgodilo s tem, ko se bo nabor poti in zanimanje za to povečalo.

Podjetje je že prejelo kar 15.000 zahtev za nove destinacije, tako pa razmišlja o dodajanju poletov v Pariz, Milano, Chicago, Seattle in sezonske destinacije na Floridi in v Arizoni. "Upam, da bomo lahko ustvarili izkušnjo, ki bo dosegla vsako družino, ki želi potovati s celotno družino, kot to počnejo s svojimi otroki," je še dodal.