Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

"Ne vemo, kdo mora to slišati, vendar trenutno ni čas, da greš s svojim zmenkom v bar," je ta teden tvitnil portal za zmenkarije OkCupid. Predlagajo tudi, naj uporabniki raje izkoristijo številne možnosti za videoklice, navadne klice in pisanje sporočil, češ da je to trenutno najbolj romantična možnost.

Čeprav portali za iskanje srčnih izbrancev niso želeli dati informacij o številu aktivnih uporabnikov po izbruhu covida-19, se v ZDA njihova uporaba ne zmanjšuje. To pa moti številne akademike. "Prišel je čas, da se zapre Tinder in druge spletne portale za zmenkarije," je tvitnil ameriški pisatelj Matt Stoller. Nadaljeval je, da je treba do konca krize s koronavirusom ukiniti stike med neznanci, ki jih omogoča splet.

Priljubljene korona šale

So pa postale šale o koronavirusu zelo priljubljene na ljubezenskih portalih, čeprav nekateri z njimi niso nujno uspešni pri nagovarjanju izbrancev. "Če te korona ne bo vzela, bi te jaz," je eden od nagovorov. Pogosto pa osebe koga odslovijo tudi z izgovorom, češ da so v karanteni.

Komedijantka Lane Moore je kot prednost izpostavila, da je koronavirus privedel do tega, da so moški zdaj prisiljeni, da se pred prvim snidenjem pogovarjajo. Pred tem so se namreč vedno želeli nemudoma videti v živo. "To je nekaj, kar so si ženske vedno želele, saj je priložnost, da spoznaš nekoga, ki ti je všeč in obenem zagotoviš, da je varen," je dodala.

Pojavili so se tudi že alternativni spletni zmenki. Med drugim je portal Coffee Meets Bagel predlagal virtualni zmenek, na katerem potencialna zaljubljenca igrata videoigro.

Samoizolacijo so izkoristili tudi nekateri bolj podjetni in hitro zagnali svoje portale za spoznavanje novih ljudi. Med drugim se je pojavil portal Quarantine Together, kar v prevodu pomeni bodimo skupaj v karanteni, njihov slogan pa je "pridite bliže, četudi ne morete biti blizu".