Klepetan se je vrnil k Maleni. Foto: Reuters
Klepetan se je vrnil k Maleni. Foto: Reuters

Na Hrvaškem že dneve zrejo v Malenino gnezdo, čakajo na trenutek, ko se bosta zaljubljenca spet ugledala.

Številni so bili že zaskrbljeni, da se Klepetanu na dolgi poti iz Južne Afrike v Brodski Varoš ni kaj pripetilo, saj k svoji Maleni ni priletel ob času. Klepetan se že 14 let po koncu zime, ki jo preživi na jugu Afrike, vrača domov na isti dan, tako rekoč ob isti uri - 24. marca popoldne.

In to se je po pisanju hrvaških medijev zgodilo prav danes, ko je Klepetan okoli 13. ure priletel v Brodski Varoš, kjer ga je Malena z veseljem sprejela. Neki drug samec je pred tremi dnevi že priletel v Malenino gnezdo, želel je zasesti Klepetanovo mesto, a ga je Malena odgnala.

Kdor čaka, dočaka
Malena Klepetana na jug in nazaj ni nikoli spremljala, saj so jo leta 1993 ustrelili lovci in zaradi poškodbe nikoli več ne bo mogla leteti, zato si je na strehi osnovne šole uredila gnezdo in dom s Klepetanom.

Del zaslug za uspešno ljubezensko zgodbo ima šolski hišnik Stjepan Vokić, ki že leta skrbi za Maleno. V njuno brezmejno ljubezen je verjel tudi, ko so mu številni govorili, da Klepetana letos ne bo. "Kdor čaka, dočaka," je bil jasen Vokić.

Gnezdo Klepetana in Malene sicer spremljajo v živo, na YouTubu pa ljudje navdušeno komentirajo ljubezensko zgodbo, o kateri je slišal ves svet.