Dobitnik vrtoglavega zneska bi bil lahko znan že v prihodnjih dneh. Foto: Reuters
Dobitnik vrtoglavega zneska bi bil lahko znan že v prihodnjih dneh. Foto: Reuters

Kot so sporočili predstavniki ameriške loterije, pri zadnjem žrebanju nikomur ni uspelo na lističih obkrožiti kombinacije številk 15, 23, 53, 65, 70 in megaballa oziroma dodatne številke 7.

Prihodnje žrebanje bodo opravili že v torek – če igralcu loterije uspe pravilno obkrožiti vseh šest izžrebanih številk, lahko izbira, ali si želi enkratnega izplačila zneska 784 milijonov evrov, pri čemer se delu nagrade odpove, izbere pa lahko tudi izplačevanje celotne vrednosti nagrade v obdobju prihodnjih 29 let.

Powerball, druga vseameriška loterijska igra, ima za zdaj še v rokah rekordni izplačani znesek iz leta 2016, ko je srečnežu uspelo zadeti 1,375 milijarde evrov. V tem skladu je trenutno 407 milijonov evrov, in sicer je znesek strmo narasel po zadnjem žrebanju, kjer je bilo v igri 372 milijonov evrov.

Če pravilne številke obkroži več kot eden izmed igralcev loterije, se znesek mednje razdeli, kar se je v preteklih žrebanjih igre Mega Millions že zgodilo. Ta loterijska igra ni imela zmagovalca že zadnjih 24 tednov, in sicer od 24. julija, ko je pisarniški ekipi iz Kalifornije uspelo osvojiti 470,9 milijona evrov.

Možnosti za osvojitev glavnega dobitka v igri Mega Millions, ki ga žrebajo dvakrat tedensko, so ena proti 302.575.350, medtem ko so možnosti za katero izmed manjših nagrad 1 proti 24.